Puppets: den best bevarte hemmeligheten til Lyons trafikkorker?

I Lyon-korkene skjuler det seg et mysterium bak hver rett: dukkene. Disse små skapningene gjemt i skyggene av Lyons tradisjonelle restauranter spiller en sentral rolle i atmosfæren og animasjonen til disse emblematiske stedene. Oppdag den best bevarte hemmeligheten til Lyons korker og fordyp deg i en fascinerende verden hvor gastronomi og dukker kommer sammen for å tilby en unik opplevelse.

En lite kjent Lyonnais-stopper, Les Marionnettes

I Lyonnais-korkenes verden er visse etablissementer kjent for alle, mens andre forblir godt bevarte hemmeligheter. Dette er tilfellet med Marionnettes, et lite stoppested som ligger på rue François Génin, i hjertet av Point du Jour-distriktet i Lyon.

En intens gastronomisk lidenskap

Det spesielle med Les Marionnettes ligger i den gastronomiske lidenskapen som driver eieren, Dosithée Brevet. For ham er det ikke bare en jobb, men et yrke. Siden læreårene drømte han om å eie sin egen restaurant hvor han kunne uttrykke sin kreativitet og gjøre som han ville.
Dosithée skar tennene i prestisjefylte etablissementer, og akkumulerte opptil tre yrker for å perfeksjonere sin erfaring. Han jobbet som statist for Jean-Paul Lacombe, en kjent kokk, og tilbrakte til og med fem år i Sveits for å berike sin kunnskap.

Belønningen for en drøm som går i oppfyllelse

Etter så mye innsats og ofre, fikk Dosithée endelig drømmen sin til virkelighet ved å bli eieren av Les Marionnettes 8. juni 2021. Han likte umiddelbart denne lille stopperen og han investerte alle sparepengene sine for å gjøre den til hans hjem. En liten renovering av baren og en slikk maling var nok til å gi nytt liv til denne restauranten og bli den eneste stopperen i nabolaget, eller til og med den eneste restauranten.

Autentisk, hjemmelaget mat

Dosithée sparer ingen innsats for å tilby autentisk kvalitetsmat til sine kunder. Han tilbereder alle sausene selv, lager dumplings og tilbyr fire forskjellige retter hver dag. Menyen fremhever Lyon-spesialiteter som lammebrød med sneglesmør flambert med burgundermarc, oksekinn brasert med Beaujolaise og hjemmelaget kyllingleverkake.

En vennlig atmosfære på menneskelig skala

Les Marionnettes skiller seg også ut for sin varme og vennlige atmosfære. Med bare rundt førti sitteplasser, inkludert noen få bord ovenpå, tilbyr etablissementet en opplevelse i menneskelig målestokk. Dosithée selv er veldig til stede i spisestuen og på kjøkkenet, noen ganger til og med å yte service alene.

En adresse å oppdage

Hvis du leter etter autentisiteten og sjarmen til Lyons Bouchons, ikke glem å gå til Les Marionnettes. Dette lite kjente etablissementet er den best bevarte hemmeligheten for kjennere av Lyons gastronomi. Forbered deg på å nyte en unik kulinarisk opplevelse i en intim og vennlig setting.

Scroll to Top